2017 huhtikuun ystäväkirjeen ote

 

Vierailimme vihdoin uudelleen Tel Aviviin keskukseen tavoittamaan kadun naisia, mikä aina vain on sydämeni palo. Yllätys oli suuri, kun tapasin sieltä naisen, joka on pari vuotta sitten asunut meillä ja jota silloin autoimme monella tavalla. Nyt olemme usean kerran olleet puhelinyhteydessä ja hän on ilmaissut halunsa lähteä uudelleen kadulta vieroitukseen ja hoitoon.

Ilmeisen selvästi naisilla on halu lähteä, elämä on kadulla rankkaa ja vaarallista, se on todella kuoleman tie. Heitä pelottaa lähteä, koska meillä ei ole mahdollisuutta tarjota vieroitusta lääkkeiden avulla, vaan ihan ’kuivana’. Ainoa vieroituspaikka, johon olemme voineet viedä naisia suoraan kadulta ja olemme maksaneet vieroituksen on osoittautunut paikaksi, jossa ei ole riittävää valvontaa. Rukoilkaa, että voisimme löytää uskovan lääkärin, jonka valvonnassa ja hänen antamien reseptien mukaisesti voisimme edes jossain määrin auttaa naisia heidän vieroituskriisissään.