2017 syyskuun ystäväkirjeen ote

Rukousvastauksia
 
Viime kirjeen jälkeen ’hoidokkiemme’ määrä on lisääntynyt kahdella. Eräänä iltana kolme viikkoa sitten Etiopian juutalainen M soitti ja kertoi tarvitsevansa tosi kipeästi apua – sanoi itsemurha – ajatusten vain pyörivän päässä ja myös sen huolestuttavan asian, että oli alkoholin lisäksi ryhtynyt käyttämään huumeita. Hän pyysi palata meille takaisin. Juteltiin ja hän palasi seuraavana päivänä tavaroineen tänne, kävi täällä vieroituskriisinsä muutamassa päivässä läpi ja osallistuu nyt täysillä kodin toimintaan ja ohjelmaan.
Toinen rukousvastaus liittyy toiseen aiemmin yhteydessämme olleeseen naiseen
Maaliskuussa v. 2014 olin rukoilemassa Vanhan Linja autoaseman alueella Tel Avivissa tämän naisen puolesta, että Jumala vapauttaisi hänet kadulta. Samana vuonna syyskuussa löysimme hänet siltojen alta ja hän lähti heti mukanamme vieroitukseen ja sittemmin hoitoon paikalliseen naisten kuntoutuskeskukseen. Olimme yhteydessä häneen tiiviisti.  Hän meni töihin, vuokrasi asunnon ja elämä näytti sujuvan normaalisti. Vuosi sitten hänellä todettiin kurkunpään syöpä. Vuoden ajan hän on ollut rankoissa säde- ja kemoterapia hoidoissa. Palattuani nyt tänne, soitin hänelle jälleen ja hän on todella avun tarpeessa, erityisesti  hengellisen avun tarpeessa. Hän on laihtunut ja melko heikossa kunnossa fyysisesti. Lääkärit epäilevät hänen syöpänsä levinneen. Olen kuljettanut häntä tutkimuksissa ja viemme hänelle ruokaa, erityisesti yksi talomme naisista kokee, että hänenkin tulee tukea myös kadulta noussutta ’taistelutoveriaan’ hänen elämänsä kriisissä.