Ote huhtikuun rukouskirjeestä 2018

Saimme viettää hienoa Israelin 70 vuotis -itsenäisyysjuhlaa katsellen ihan koti pihaltamme upeaa ilotulistus tien toisella puolen olevasta puistosta ja kuulla musiikkia vuosien varrelta. Kansaa oli kokoontunut isoin joukoin juhlimaan Bialikin kylän itsenäisyysjuhlaa. Meteliä oli niin paljon, että kissamme karkasivat jonnekin piiloon ja palasivat vasta, kun tunnistivat grillattavan kanan tuoksun.
Valmistauduimme itsenäisyysjuhlaan tutkimalla Nehemian kirjaa – halusin haastaa naisiamme ymmärtämään, kuinka tärkeää on rukoilla oman kansan ja maan puolesta, ottaa vastaan kutsu ei vain oman elämän eheytymiseen, vaan oman perheen ja oman kansan eheytymiseen ja seisomaan esirukouksessa heidän puolestaan. Jumala ei tarvitse kuin yhden murtuneen sydämen, jota Hän voi koskettaa niin, että syntyy halu saada aikaan muutos koko oman kansan keskuudessa.
Itsenäisyyspäivän ohjelmaan kuuluu kaikkien juhlallisuuksien lisäksi grillaaminen ulkona, maastossa, puistoissa, juhlien yhdessä ja toteutimme sitä kotipihallamme.

Israelin tilanne

Viime viikolla suorassa Tv lähetyksessä Nataniahu piti pitkän puheen ja esitteli Israelin Mossadin 31.1. 18 tekemässä operaatiossa Iraniin, Teheranin etelä puolella sijaitsevaan varastoon, haltuun saamia tiedostoja, dokumentteja, ydinkärkiä, jotka osoittavat, ettei Iran ole pitänyt kiinni sopimuksesta lakkauttaa ydinaseiden kehittelyn. On selvää, että Israel on nyt varustautunut mahdolliseen sotaan pohjoisella rajalla, tuhoamaan Iranin pyrkimykset saada haltuunsa käyttökelpoisen ydinaseen. Syyriassa on 80 000 Iranin sotilasta ja useita armeijan asemia. Israel on määrätietoisesti siirtänyt raskasta armeijan kalustoa pohjoiselle rajalle, minkä olen voinut kuullakin tänne Debora – kotiin asti – vilkasta raskaiden ajoneuvojen virtaa vierimässä valtatiellä 22 pohjoisen suuntaan useana yönä klo 00.00 – 02 välisenä aikana. Meteli on ollut sen verran suurta, että on häirinnyt yöunia. Luvassa on myös hälytysharjoituksia ja asukkaita on pyydetty varustamaan pommisuojat ja varaamaan johonkin laukkuun tärkeät dokumentit, jotka voi nopeasti ottaa mukaan, jos tulee
hälytys. Gazassa ovat joka viikkoiset mellakoinnit jatkuneet Gazan rajalla, mielenosoittajat pyrkivät ylittämään rajan Israelin puolelle ja käyttävät jollain polttoaineella kyllästettyjä lennokkeja, jotka Israelin puolella putoavat palavina maahan ja ovat sytyttäneet tulipaloja Israelin puolella pelloilla ja kibutseissa.
Lue lisää: http://israblockupdate.blogspot.co.il/

Akkon öisillä kaduilla Viikko ennen Shavuot juhlaa liikkuvan klinikan sairaanhoitaja vei minut illalla Akkoon tutustumaan kadulla itseään myyviin naisiin. Erään tehdasalueen takana työskenteli naissutenööri, vähän vanhempi nainen, myyden siellä nuorempaa naista, joka tuntui olevan täysin hänen hallinnassaan. Siinä keskustellessamme miehiä tuli autoilla ja tuo nuorempi nainen meni autoihin toinen toisensa jälkeen. Tämä sutenööri saa puolet tuon nuoren naisen tuotoista, mitä hän saa myymällä itseään. Koko asetelma järkytti minua syvästi, nuorempi nainen on täysin tuon vanhemman naisen otteessa, hän ei antanut minun edes keskustella Julian kanssa. Kysyin Natalilta, eikö asialle voi tehdä mitään ja hän ei nähnyt asiassa mitään ratkaisua, taloudellinen yliote ja huumeriippuvuus estävät Juliaa irrottautumasta. Toinen nainen, joka jäi mieleeni, oli L. Hänellä on vakipaikka eräällä parkkipaikalla, missä hän työskentelee. Jutellessamme lyhyesti hän ilmaisi kyllästyneensä elämäänsä ja ottavansa yhteyttä klinikan sairaanhoitajan kautta. Rukoilkaa näiden kahden puolesta, että heille tulisi voima irrottautua huumeista ja sen myötä myös itsensä myymisestä! Kadulla naisten parissa kulkiessa on hankala ottaa kuvia, he eivät pidä siitä, mutta rukoilkaa ilman kuviakin näiden kahden naisen puolesta.

Psalmi 121

Minä nostan silmäni vuoria kohti: mistä tulee minulle apu? Apu minulle tulee Herralta, joka on tehnyt taivaan ja maan. Hän ei salli sinun jalkasi horjua, sinun varjelijasi ei torku. Katso, hän, joka Israelia varjelee, ei torku eikä nuku. Herra on sinun varjelijasi, Herra on suojaava varjosi sinun oikealla puolellasi. Ei polta sinua aurinko päivällä, eikä kuu yöllä. Herra varjelee sinut kaikesta pahasta, hän varjelee sinun sielusi. Herra varjelee sinun lähtemisesi ja tulemisesi, nyt ja iankaikkisesti