2017 kesäkuun uutiskirjeen ote

 

Debora – kodin kukkapenkin viereen asettelimme särkyneen saviruukun muistuttamaan siitä, että naiset, jotka tulevat hoitoomme, ovat sydämeltään ja mieleltään särkyneitä ja rikkinäisiä naisia, mutta Jumalalle kallisarvoisia. Jumala haluaa eheyttää nämä naiset ja muovata heistä niitä astioita, joiksi Hän itse on heidät tarkoittanut.

Vastauksia kysyjille

Monet kysyvät meiltä, miksi autamme naisia aina silloinkin, kun he repsahtavat uudelleen juomaan, käyttämään huumeita tai myymään itseään saadakseen huumeita. Erityisesti paikallisille uskoville tämä näyttää olevan tosi vaikeaa ymmärtää. Samaa työtä tekevät paikalliset ei uskovat sosiaalityöntekijät ja laitokset ymmärtävät asian hyvin ja kunnioittavat meitä, kun emme hylkää naisia, vaikka he repsahtaisivatkin.

Repsahdus on osa paranemisprosessia ja toisaalta, kuinka monta kertaa sitä itse uskovana lankeaa – vaikka ei kadulle eikä käyttämään – mutta tuomitsemiseen, arvosteluun, katkeruuteen, pahanpuhumiseen ja silti Jumala uudelleen ja uudelleen ottaa meidät vastaan, kun teemme parannusta. Sanon usein näille uskoville, että enpä tiedä, missä synnissä itse rypisin, jos minulla olisi samanlainen traumaattinen elämän historia, kuin näillä naisilla.