Akkon öisellä kadulla toukokuussa 2018

Akkon öisillä kaduilla Viikko ennen Shavuot minut vietiin illalla Akkoon tutustumaan kadulla itseään myyviin naisiin. Erään tehdasalueen takana työskenteli naissutenööri, vähän vanhempi nainen, myyden siellä nuorempaa naista, joka tuntui olevan täysin hänen hallinnassaan. Siinä keskustellessamme miehiä tuli autoilla ja tuo nuorempi nainen (J) meni autoihin toinen toisensa jälkeen. Tämä sutenööri saa puolet tuon nuoren naisen tuotoista, mitä hän saa myymällä itseään. Koko asetelma järkytti minua syvästi, nuorempi nainen on täysin tuon vanhemman naisen otteessa, hän ei antanut minun edes keskustella nuoremman kanssa. Vaikea nähdä ratkaisua: taloudellinen yliote ja huumeriippuvuus estävät naista irrottautumasta. Toinenkin nainen, L. jäi mieleeni. Hänellä on vakipaikka eräällä parkkipaikalla, missä hän työskentelee. Jutellessamme lyhyesti hän ilmaisi kyllästyneensä elämäänsä ja ottavansa yhteyttä. Rukoilkaa näiden kahden puolesta, että heille tulisi voima irrottautua huumeista ja sen myötä myös itsensä myymisestä!