Ote maaliskuun rukouskirjeestä 2018

A on ollut Debora – kodissa jo puoli vuotta, ja hän on päässyt hyvin eteenpäin ja hyvin motivoitunut uuden elämän oppimiseen. Hän on jopa innostunut kutsumaan entisiä ystäviään kadulta lähtemään kadulta pois ja irrottautumaan huumeista. Koemmekin, että Jumala voi häntä vielä käyttää tukihenkilönä monelle huumeista ja katuelämästä vapautuvalle naiselle. Kuultuamme erään tapahtuman A:n tarinasta, niin uskomme että Jumala varjeli A:n varmasti juuri tätä tarkoitusta varten, auttaa muitakin pääsemään pimeydestä valoon. .

A:n tarinaa:
A:n suku on Armenian juutalaisia, mutta hänen perheensä asui Ukrainassa. Nuorena naisena A lähti koulusta päästyään opiskelemaan Armeniaan naisten ammattikouluun. Joululoma oli tulossa ja yht’äkkiä A:lle tuli tunne, että hän haluaa päästä kotiin lomalle jo nyt, joulukuun alussa. Muut tytöt ihmettelivät, miksi ihmeessä, joululomaanhan on enää pari viikkoa. A pakkasi kuitenkin tavaransa ja lähti ensimmäisellä mahdollisella junalla kotiin. Hänen kanssaan lähti kaksi muutakin opiskelutoveria. Matka kesti melkein vuorokauden. Avatessaan kotinsa oven hän näkee isänsä itkemässä olohuoneessa, eikä yhtään ymmärrä, miksi isä itkee. Kuultuaan uutiset hän ymmärsi. Isä oli seuraamassa uutisia Armeniassa tapahtuneesta rajusta maan järistyksestä, missä kerrottiin järistyksen kattavan senkin alueen, missä A:n koulu sijaitsi. Koko koulu tuhoutui ja kouluun jääneistä tytöistä ei selviytynyt yksikään hengissä. Muistatte varmaan tuon järkyttävän laajan maanjäristyksen Armeniassa aivan kahdeksankymmentä – luvun lopussa: Iltalehti .7. joulukuuta 1988: Neuvostoliiton Armenian Spitakissa kuoli 25000 ihmistä.Järistyksen voimakkuus 7,0 richteriä. Israelin 70 v juhla maaliskuussa 2018 Tampereen Vapaakirkossa
Tampereen Vapaakirkossa pidetyssä Israelin itsenäisyyden 70 v. juhlassa saimme kuulla monien taiteilijoiden musiikkia, mm. Romanian juutalaisen Edy Michaescun upeaa panhuilun soittoa. Hänen levyjään voi tiedustella: siltaisraeliin@gmail.com